flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Винного в умисному вбивстві засудили до 14 років 6 місяців позбавлення волі

09 вересня 2020, 17:05

07 вересня 2020 року Жмеринським міськрайонним судом Вінницької області закінчено розгляд кримінального провадження по обвинуваченню громадянина А. в умисному вбивстві іншої особи, який в 2017 році, перебуваючи в гаражному приміщенні одного з будинковолодінь м.Жмеринка Вінницької області, розпивав з потерпілим алкогольні напої. Під час застілля між чоловіками виник конфлікт, який переріс у сварку та подальшу штовханину, в ході якої обвинувачений, з метою заподіяння смерті потерпілому, усвідомлюючи протиправність своїх дій та допускаючи можливість настання негативних наслідків, діючи свідомо та умисно, взяв зі столу порожню скляну пляшку та наніс нею біля п'яти ударів у праву скроневу ділянку голови потерпілого. Після цього, з метою доведення до логічного завершення свого злочинного умислу, спрямованого на позбавлення життя почав наносити потерпілому руками множинні удари в область голови та тулуба. Від отриманих внаслідок вказаних дій обвинуваченого несумісних із життям тілесних ушкоджень потерпілий помер на місці.

Вказані дії обвинуваченого кваліфіковано за ч.1 ст.115 КК України за кваліфікуючими ознаками умисного вбивства, тобто умисного протиправного заподіяння смерті іншій людині.

Обвинувачений винуватим себе у вчиненні цього злочину визнав частково.

За результатами розгляду справи громадянина А. визнано винуватим у вчиненні умисного вбивства та призначено йому покарання за ч.1 ст.115 КК України у виді чотирнадцяти років шести місяців позбавлення волі. 

 Вирок законної сили не набрав та може бути оскаржений протягом 30 днів до Вінницького апеляційного суду.

 

 

Прес-секретар суду